Kiintiöt

Kemijärvi kuuluu läntisen poronhoitalueen kiintiömetsästyksen alueeseen. 

 

Vuonna 2016 läntisen poronhoitoalueen karhunpyyntikiintiö on 15 karhua ja itäisen poronhoitoalueen kiintiö 55 karhua. Itäiseen poronhoitoalueeseen kuuluvat Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan, Kuusamon ja Suomussalmen kunnat sekä läntiseen poronhoitoalueeseen muut poronhoitoalueen kunnat. Karhua (lukuun ottamatta vuotta nuorempaa karhun pentua sekä karhunaarasta, jota tällainen pentu seuraa) voidaan poronhoitoalueella metsästää kiintiön nojalla 20.8.-31.10.2016. Karhun pentu ja sen emä ovat siis rauhoitettuja eikä niitä saa metsästää

 

 

Kaatotilanne: Karhunpyyntikiintiön tilannetta itäisellä ja läntisellä poronhoitoalueella voi seurata Suomen riistakeskuksen etusivulta ja Karhusaaliit-sivulta. Tämä onnistuu helposti myös älypuhelimilla.

 

Tarkemmat tiedot karhunmetsästyksestä poronhoitoalueella riistakeskuksen sivuilta

 

 

Ilmoita suurpetohavaintosi!

Karhunkaantokiintiöiden määrittemisessä yksi ratkaiseva tekijä on havaintojen määrä, joten jos sinä olet onnekas karhuhavainnon tekijä, niin ilmoita havainnostasi välittömästi suurpetoyhdyshenkilölle, jotta havainto voidaan todentaa ja kirjata viralliseksi.

 

Havaintojen määrä on Kemijärvellä lisääntynyt mutta ne tulevat virallisten tahojen tietoon yleensä vasta viikkojen tai kuukausien kuluttua, joten virallisiksi havainnoiksi näitä ei voida lukea.

 

Sama ilmoituskäytäntö koskee muitakin suurpetojamme: susi, ilves ja ahma.

 

 

 
© Kemijärven Riistanhoitoyhdistys WAF-Solutions 2009